prijs per portie a 80 gram

Carpaccio prijs per portie (ca 80 gram)

Artikelnummer: 30
Artikel 19 van 28
€ 3,45 (inclusief btw)

Een portie Carpaccio is ca 80 gram, als voorgerecht voor vierpersonen adviseren wij dus vier maal 80 gram (320 gram)

Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vet randje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden), met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht. 

Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Giuseppe Cipriani, de toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië, had vele beroemde stamgasten, onder wie Charlie Chaplin en Ernest Hemingway. Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veelgeziene gast. Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Cipriani bedacht daarop de carpaccio-schotel. Hij noemde dit gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een overzichtstentoonstelling werd gehouden in Venetië.

Cipriani werd geïnspireerd door het diepe rood en herkenbare geel dat Vittore Carpaccio in zijn schilderijen gebruikte. De carpaccio-schotel is een blijver op het menu van Harry's Bar.

© 2020 - 2024 Stefo La Boucherie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel