Bavette prijs per 100 gram

Artikelnummer: 24
Vorige Artikel 6 van 26 Volgende
€ 4,63 (inclusief btw)

Bavette 

Bavette, Vanglap of vinkelap is een vorm van mager rundvlees.

Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe. Het vlees heeft een lange, grove draad. Zeker indien afkomstig van melkkoeien, wordt het in Nederlandse slagerswinkels vaak aangeboden als doorregen runderlappen. Het werd zeker vroeger voor consumenten niet mals genoeg geacht, in vergelijking met vleessoorten als biefstuk. Tegenwoordig is het als aparte vleessoort verkrijgbaar. In sommige landen, bijvoorbeeld Frankrijk, is het al langere tijd populair. Bij de voor vlees gefokte koeien is dit type vlees inmiddels bijna zo mals als biefstuk en kan het bijna rauw gegeten worden. Door liefhebbers wordt het als een delicatesse gezien vanwege de volle smaak en structuur.

© 2020 - 2022 Stefo La Boucherie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel